10. születésnapját ünnepli a lajstromozott közösségi formatervezésiminta-oltalom

A Belső Piaci Harmonizációs Hivatal 2013. április 8-9-én nemzetközi formatervezési konferenciát szervez székhelyén, a spanyolországi Alicante-ban. A 2003 óta igényelhető lajstromozott közösségi formatervezési minta az egyetlen olyan ipari formatervezésiminta-oltalmi jog, amely az egész Európai Unió területére oltalmat biztosít.

„A közösségi formatervezési minta 10 éve” („10 years of Community Design”) elnevezésű konferencia a formatervezés területének vezető szakembereit, az ezekkel foglalkozó bírókat, jogi szakértőket és az ipar specialistáit célozza meg. A program egyaránt magában foglal jogi témájú plenáris üléseket és a formatervezés kulcsterületeinek - gasztronómia, mobil eszközök, városi formatervezés, pótalkatrészek és divat - munkacsoport üléseit.

Amennyiben részt szeretne venni a konferencián, kérjük, regisztráljon a www.10yearscommunitydesign.oami.europa.eu honlapon.

A múlt évtizedben 90 országból összesen több mint 690 000 formatervezési minta került lajstromozásra, ami évente mintegy 78 000 új mintát jelent.

2013/02/19